Ricotta coapta, cu salata de rosii, masline si busuioc

Un apertiv usor de facut, care iti va da o alura de bucatar sofisticat.

* pentru 6 portii

se prepara in
50 de minute

3 x 250 gr. cutii de ricotta
2 oua
100 gr parmezan, ras fin
4 rosii mari
1 mana de masline negre de calitate, fara samburi
2 linguri ulei de masline
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingura otet de vin rosu
1/4 lingurita zahar tos
1 catel usturoi, zdrobit
1 mana mica de busuioc, doar frunzele

1. Incinge cuptorul la 200 de grade/ Gaz 6. Bate ouale cu ricotta, adauga mare parte din parmezan, pune sare si pier. Pune hartie de copt intr-o forma de cozonac, sau alta forma ungusta si inalta. Rastoarna amestecul de ricotta in forma, niveleaza cu o lingura, presara restul de parmezan deasupra. Lasa la copt 35 de minute, sau pana se incheaga si se face aurie. Lasa sa se raceasca, apoi scoate din forma.

2. Taie rosiile in felii groase si maslinele grosier. Amesteca uleiurile de masline, otetul, zaharul, usturoiul, maslinele, sare si piper. Chiar inainte de a servi amesteca mare parte din busuioc cu dressingul.

3. Pentru a servi, taie ricotta si aseaza pe farfurii. Amesteca rosiile cu putin dressing si pune-le langa. Stropeste totul cu restul de dressing si presara busuiocul ramas.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *