Risotto copt cu sparanghel

Risotto acesta are putine grasimi si putine calorii. Mentionez si ca e foarte bun.

 

 durata de preparare: 55 minute.
Ai nevoie de:* pentru 4 portii

  • 2 lingurite ulei masline
  • 1 ceapa mica tocata
  • 300 gr orez pentru risotto
  • 400 ml supa de sparanghel din conserva
  • 850 ml supa legume
  • 1 legatura mica de patrunjel tocat
  • 300 gr sparanghel curatat
  • 10 rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 25 gr parmezan ras

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade/ treapta 6. Incinge uleiul intr-o cratita sau un vas termorezistent, adauga ceapa si las-o cam 5 minute, pana se inmoaie. Adauga orezul si mai tine un minut pe foc amestecand continuu.

2. Adauga supele, pune sare cat e nevoie si amesteca bine. Adu la punctul de fierbere, apoi acopera si da la cuptor.

3. Lasa-l in cuptor 15 minute. Apoi scoate-l, amesteca bine si adauga patrunjelul. Peste orez pune sparanghelul si rosiile cherry.

4. Pune din nou orezul la cuptor pentru 15 minute. Serveste-l presarat cu parmezan ras (daca esti vegan, nu mai pune parmezanul).

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *