Suc de mere cu morcovi

Ridici dintr-o spranceana? 🙂
Nu cred ca vei gasi un mic dejun mai sanatos decat asta: suc de mere cu morcovi.

Da, stiu, e complicat de spalat storcatorul, insa nu-ti va lua mai mult timp decat cel investit in pregatirea micului dejun obisnuit.

 

Ai nevoie de:

* pentru 1 persoana, respectiv 600-800 ml de suc1/2 kg morcovi
1/2 kg mere

De ce sa faci asta.

Alimentatia obisnuita ne da lucruri bune, nutrienti pe care corpul nostru ii foloseste, insa, din pacate, ne da si lucruri rele.
De exemplu, o omleta facuta din 2 oua, contine 120% din cantitatea recomandata de Colesterol.Asadar, ai mancat 2 oua si ai depasit cantitatea maxima de colesterol pe care ar trebui sa o consumi intr-o zi.
In plus, ouale sunt alimente acide, care iti supun corpul la eforturi suplimentare, pentru a-si restabili echilibrul acid-bazic. Iarta-ma daca sunt prea tehnica; in scurt timp voi scrie un articol despre povestea cu PH-ul pe intelesul oamenilor.

Sucul de mere cu morcovi are doar lucruri bune.
Vitamine, in special A si C.
Dintr-un litru de suc vei primi 1300% din doza zilnica recomandata de Vitamina A si 276% din DZR de Vitamina C. Si spre deosebire de colesterol, poti depasi cu bucurie DZRu’ de Vitamine.
Vei primi 46% din DZR de B1, 27% din B2 si 88% din B6.
Minerale: Calciu, Fier, Magneziu, Mangan, Zinc.
Proteine: in jur de 10%, ceea ce e suficient pentru organismul nostru.
Te-ai gandit probabil deja si la antioxidanti si alte elemente

Fara colesterol, fara grasimi, fara alti anti-nutritenti.

Tine de foame?
Ai zice ca nu, insa tine. Ti se va mai face fomica dupa vreo 3 ore, cand poti manca 2 banane, care te vor duce pana la pranz.
Si iata cum ai avut o dimineata super sanatoasa :).

Iti recomand sa nu faci din sucul de mere cu morcovi doar o parte a micului dejun. Nu il consuma in combinatie cu alte alimente. Pentru ca trece repede prin stomac, se digera repede si pentru asta e nevoie ca stomacul sa fie gol. Daca intalneste acolo alte alimente consumate, va ramane in stomac mai mult decat are nevoie si e posibil sa fermenteze. Ceea ce va duce la pierderea nutrientilor. Si la, dupa cum iti dai seama, experiente mai putin placute pentru tine; care implica o toaleta.

Asadar, tot micul tau dejun poate fi constituit dintr-un litru de suc de morcovi cu mere.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *