Supa de avocado cu menta

E o supa bogata si cremoasa, foarte gustoasa, pe care o papi rece vara si calda iarna.
O pregatesti cam in 15 minute si o gatesti 35.

 

Ai nevoie de:

3 linguri unt
6 cepe verzi taiate marunt
1 catel de usturoi, zdrobit
25 gr. faina alba
600 ml supa de legume
2 avocado coapte
2-3 linguri suc de lamaie
putina coaja de lamaie
150 ml lapte
150 ml smantana pentru gatit
1 lingura menta tocata
sare si piper

* pentru vegani, se foloseste ulei de masline in loc de unt si lapte de cocos in loc de lapte si smantana

1. Topeste untul. Adauga ceapa verde si usturoiul si prajeste-le cam 3 minute, pana se inmoaie.

2. Adauga faina si amesteca 1-2 minute. Incet, adauga supa si adu la punctul de fierbere. Las-o sa fiarba usor pana pregatesti avocado-ul.

3. Decojeste avocado, scoate samburele, si taie-l in bucati maricele. Pune-l in supa, cu sucul de lamaie si coaja de lamaie. Pune sare si piper dupa cum iti place. Acopera oala si lasa la fiert cam 10 minute.

4. Opreste focul, iar cand s-a mai racit putin, amesteca-l in blender, pentru a obtine o supa crema.

5. Adauga laptele si smantana si amesteca. Vezi daca mai trebuie sare sau piper. Adauga si menta.

Merge foarte bine cu paine cu usturoi si menta pe care o pregatesti asa:

1. Amesteca unt cu usturoi si menta. Taie o franzela in felii oblice.

2. Pune unt cu usturoi si menta pe fiecare felie. Ansambleaza painea la loc.

3. Inveleaste-o in folie de aluminiu si las-o la cuptor, la 180 de grade, treapta 4, 15 minute.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *