Risotto cu pesto si mazare

Ador reteta asta! E atat de aromata… si in plus, e tare simplu de facut.

Ai nevoie de

  • o cana orez pentru risotto
  • 250 gr mazare
  • 3 linguri de pesto (sau mai mult daca vrei)
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

1. Pune intr-o tigaie de teflon orezul si o cana de apa fierbinte.(Pentru ca evit sa mananc chestii prajite, nu prajesc nici orezul, sau ceapa/usturoi inainte. Deasemenea, nu pun supa in orez, pentru ca imi place sa simt gustul de pesto.)

Focul este mic spre mediu. Amesteca o data la 3-4 minute. Cand mai e nevoie de apa, mai adauga (e important ca apa pe care o adaugi sa fie fierbinte).

2. Fa operatiunea de mai sus pana cand orezul e aproape fiert (conform timpului scris pe ambalaj).

3. Cand orezul e aproape fiert, adauga mazarea, putina sare si mai lasa 3-5 minute, amestecand mai des.

4. Adauga pesto si mai amesteca bine 1 minut. La final adauga zeama de lamaie, dupa cum iti place, sare si piper.

Gata! Tare bun! 🙂

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *