CUM AM DEVENIT VEGAN, de George Rau

 5370558
23 aprilie 2013
Sunt un tanar doctor inginer ce a mancat “normal” toata viata lui.
Probabil ca as fi continuat la fel, daca nu ar fi fost o experienta mai putin placuta.In 2010 am avut un accident rutier in urma caruia antebratul stang a suferit o fractura deosebit de grava. Am avut in mana niste “fiare” cum le spun eu :), si dupa 9 luni, medicul a fost de acord sa le scoata; opinia lui fiind ca oasele s-au sudat bine.
La 2 luni dupa ce le-am scos, unul dintre oase (radiusul) s-a rupt iarasi in timpul unei activitati fizice nu foarte intense si am ajuns iar la operatie…a treia pana in prezent, iar acum am din nou “fierul” in mana…Timp de 9 luni respectasem toate indrumarile medicului: suplimente de calciu, cantitati mari de lactate, si totusi antebratul s-a rupt iarasi. Diagnosticul celui de-al doilea medic a fost „Pseudoartroza”, un cuvant pretentios care inseamna o falsa sudare a oaselor.

Asa ca am inceput sa ma documente
z: care este procesul de sudare a oaselor in diverse tipuri de fracturi, cum se realizeaza absorbtia calciului in organism si fixarea lui in oase, cat dureaza, etc… Si iata ca intr-o buna zi am dat peste un articol care explica mecanismul prin care alimentele acide elimina calciul din corp.
Intrigat, am continuat documentarea in aceasta directie.
Zi dupa zi, informatiile veneau in cascada si eu le gaseam destul de logice. Si totusi, inca nu eram foarte convins ca alimentatia vegana este raspunsul cautarilor mele. Programarea sociala de pana atunci nu ma lasa sa accept asa usor toata avalansa de noi informatii, radical diferite de tot ceea ce fusesem invatat. Dar in fiecare zi, odata cu fiecare articol citit si fiecare videoclip urmarit, se contura o noua convingere.  Am aflat astfel de Colin T. Campbell, Caldwell Esselstyn, Douglas Graham, Dean Orhish, Robert Morse, Neil Barnard, Michael Klaper, Brian Clement, David Wolfe si multi altii.
A fost ca o revelatie, eram hipnotizat de acesti oameni care spuneau cu atata naturalete lucruri ce contravenau medicinei clasice. Eram atat de insetat de aceste noi informatii, de aceasta noua viziune si abordare holistica a sanatatii incat nu ma puteam opri. Si dupa aproape o luna de documentare asidua, am gasit prelegerile dr. Calin Marginean pe care le-am absorbit cu sete.Ultimul episod l-am urmarit sambata 8 oct 2011 si mi-am acordat ziua de duminica pentru a medita la ceea ce avea sa fie o schimbare mare in viata mea…iar incepand cu ziua de luni 10 octombrie am schimbat alimentatia traditionala cu cea bazata pe alimente de origine vegetala si preponderent cruda…
Fara perioade  de adaptare sau trecere de la una la alta, asa pur si simplu.

 4070150

Incepusem sa cred atat de mult in toata informatia pe care o acumulasem pe parcursul documentarii mele, incat nu am avut nevoie de perioade de proba si confirmari.
Din acea zi mananc doar alimente de origine vegetala preponderent nepreparate termic.

De atunci a trecut 1 an si jumatate.
In timpul acesta mi-am continuat documentarea, si pe langa sanatate, s-au mai adaugat doua motive esentiale pentru care cred cu tarie in aceasta cale: sanatatea planetei si compasiunea fata de animale.Dupa ce am vazut “Earthlings”, am aflat cum se produce si de unde vine carnea din supermarketuri si am fost oripilat. De la tara fiind, mai toata carnea pe care o mancam era produsa de noi…ca la tara, fapt pentru care socul a fost mult mai puternic.
Din alte documentare am aflat cu ce cost pentru natura, ecosisteme si biosfera, este sustinuta cresterea intensiva a animalelor, agricultura industrializata cu tot lantul de productie.Am fost de mic aproape de natura si de animale si atunci am inteles aspectul etic, moral si ecologic al veganismului.
Ma bucur cand stiu ca pentru a ma hrani nu trebuie sa curm alte vieti si nu particip in mod activ la devastarea pe care o produce industria carnii asupra mediului.Asadar, sunt profund indragostit de stilul de viata vegan. Si cum sunt dependent de miscare, vreau sa contribui la destramarea mitului conform caruia daca nu mananci carne nu ai suficienta energie si putere pentru efort fizic consistent.

Am facut sport cam toata viata mea.Am facut trei expeditii, pe Elbrus, in Caucaz, aflat la altitudinea de 5642 metri, pe Matterhorn – 4478 m si Mont Blanc, in Alpi- 4810 m.

  5638460_orig

Cand am urcat pe Elbrus eram deja vegan de 6 luni, si cu drag am dus mesajul meu acolo.
Iar acum ma pregatesc pentru o noua experienta; voi parcurge 530 de km pe bicicleta, in 24 de ore. Teoretic, voi pedala aproape neincetat timp de o zi si o noapte.
Sunt tare incantat! 🙂

Traseul va fi Tecuci – Buzau – Brasov – Sibiu – Tg. Mures – Cluj, si va avea loc in 21 iunie.
Daca vrei sa afli mai multe despre proiectul meu, scriu, atunci cand imi permite timpul, pe www.raw4all.wordpress.com.

  4597173

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *