Taitei cu arahide si fasii de omleta cu coriandru

E o reteta interesanta, o combinatie de gusturi care probabil nu-ti e foarte familiara. Insa merita sa o incerci.

Ai nevoie de:

250 gr taietei cu ou
2 lingurite ulei susan
1 lingura ulei de floarea soarelui
3 morcovi taiati bastonase
2 catei de usturoi, feliati subtiri
1 jumatate de varza chinezeasca, tocata mare
5 cepe verzi, feliate subtire
2 linguri unt de arahide cu bucati crocante
2 lingurite sos de soia light
1 lingurita sos dulce de ardei iute
3 oua batute
1 mana de coriandru, tocat mare

1. Fierbe taieteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-i, pastrand 2 linguri din apa in care au fiert. Amesteca taieteii cu putin ulei de susan si pune-i deoparte.

2. Intre timp, incinge jumatate din cantitatea de ulei de floarea soarelui intr-un wok. Adauga morcovii, varza si jumatate dintre cepele verzi. Soteaza legumele la foc mare 1-2 minute, pana ce varza incepe sa se inmoaie.

3. Intr-un bol amesteca untul de arahide, sosul de soia, uleiul de susan, sosul dulce de ardei iute, si apa pusa deoparte. Odata omogenizat, adauga acest mix in tigaie. Pune si taieteii si incalzeste-i.

4. Din oua si corandru, fa o omleta, pe care o tai in fasii.
Presar-o peste taietei impreuna cu restul de ceapa verde si cateva fire de coriandru.

* Daca esti vegan, foloseste taietei fara ou, si bineinteles, nu pune omleta.

Pofta buna!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *