Baba Ganoush – delicioasele vinete libaneze

Putine mancaruri imi plac atat de mult ca aceste vinete. Fac cate un mare bol, si e de mirare daca mai avem si a doua zi. Bineinteles, ador si faptul ca sunt atat de usor de facut :).

Ai nevoie de:

  • 300-500 gr vinete coapte si tocate
  • 2-3 catei de usturoi
  • 5-7 linguri tahini
  • 1 lamaie
  • ulei de masline

 

N-as vrea sa te dezorienteze cantitatile inexacte, insa la reteta asta totul e relativ si depinde fix de papilele tale gustative :).

1. Pune in blender vinetele, usturoiul pisat, tahini, zeama de la lamaie, 2-3 linguri de ulei de masline si sare. Blenduieste bine pana se transforma totul intr-o pasta albicioasa.

2. Gusta. Apoi, in functie de ce simti, mai pune tahini, sau usturoi, sau lamaie, sau ulei de masline, sau toate.

3. Serveste cu boabe de rodii si ulei de masline. Sunt foarte bune cu paine prajita, sau neprajita, sau cu lipie libaneza. Incearca-le in toate combinatiile 🙂

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *