Alanis Morissette

  Intr-un interviu oferit publicatiei de healthy lifestyle Energy Times, Alanis Morissette vorbeste

despre sentimentele si credintele ei pe o varietate de subiecte, de la yoga la dragostea pentru gatit si stilul ei de viata veganish.

Ea crede in puterea vindecatoare a hranei, spunand ca traieste si mananca cu ideea ca mancarea este medicament.
Fiul ei de 3 ani si jumatate, Ever, este vegan, insa ea este “80% vegana”. Ce inseamna celelalte 20%? “Mananc mult peste. Sunt obsedata de scoici” spune Alanis, adaugand “Spun asta cu putina rusine, deoarece imi si aud prietenii vegani dezaproband asta :)”.

Alanis Morissette a avut probleme cu mancarea si greutatea corporala din adolescenta, fiind bulimica si anorexica. La 17 ani a avut o cadere neroasa, la 20 a devenit bogata.

In 2008 a devenit vegana dupa ce a citit cartea “Studiul China” de Phd T. Colin Campbell si cartile nutritionistului Joel Fuhrman.
A slabit 10 kilograme, si spune “obisnuiam sa ma ridic din pat si simteam diferite dureri. M-am gandit ca asa se intampla dupa 30 de ani. Insa acum sar din pat si am foarte multa energie. Nu mai am dureri si mi-au disparut si alergiile” declara Morisette.Unul din lucrurile pe care le apreciaza la modul de viata vegan este ca este focusat mai mult pe nutrienti decat pe calorii.
“Joel Fuhrman este foarte explicit in legatura cu fiecare nutrient pe care il gasim in hrana ce o consumam, asa ca am inceput sa ma uit la mancare ca la acest combustibil sacru ce este si delicios in acelasi timp. Perceptia este ca o dieta bazata pe plante nu este prea delicioasa, insa e nevoie sa schimbam putin aceasta perceptie pentru a deveni mai creativi in bucatarie. Astfel vom identifica mai mult veganismul sau dieta bazata pe plante cu ceva delicios si senzual”, spune Alanis Morissette.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *