Conopida picanta cu seminte de susan

Imi place tare mult conopida si o folosesc in o multime de combinatii: de la supe la curry sau pur si simplu cruda, pusa in salate.
Azi iti recomand o varianta picanta si aromata, usor de facut si de papat.

 

 Ai nevoie de
  • 1 conopida medie, desfacuta in buchetele
  • 2 cepe medii, taiate felii subtiri
  • 2 ardei iuti uscati, taiati in jumatate
  • 1 ardei iute verde, fara seminte
  • o bucata de 4 cm de ghimbir, pisat
  • 1 catel usturoi, pisat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte chimen
  • putin turmeric
  • sare
  • 1-2 linguri seminte de susan

 

  1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie, adauga semintele de chimen si gateste-le timp de 30 de secunde.2. Adauga in tigaie ceapa, turmericul si putina sare. Prajeste ceapa, amestecand des, pana cand se caramelizeaza si devine aurie.
  2. Adauga ardeii uscati, semintele de susan, jumatate din ghimbir si usturoiul. Gateste pentru inca 1 minut.
  3. Adauga conopida si amesteca bine. Acopera tigaia si gateste conopida 3-5 minute la foc mediu, pana se inmoaie putin.
  4. Cand conopida este aproape gatita, ia capacul, mareste focul, adauga ardeiul iute verde si restul de ghimbir. Adauga sare, mai amesteca putin si gata.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *