Taietei picanti cu ciuperci si broccoli

Minunatia asta pare complicat de facut, insa dupa ce ai toate ingredientele, lucrurile devin foarte simple.

Timp de pregatit: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

*2 portii

 

Ai nevoie de

  • 200 gr taietei mai lati
  • 1 broccoli mic, desfacut in buchetele
  • 250 gr de ciuperci
  • 1 catel usturoi, taiat marunt
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 4 cepe verzi, taiate rondele
  • 2 lingurite de sos hoisin – e un sos chinezesc de barbeque; daca nu-l ai, pune sosul tau preferat de barbeque
  • o mana de nuci
  • 1 cub vegeta de legume (varianta sanatoasa o gasesti la magazinele naturiste)
  • o lingurita ulei de susan

1. Pune cubul de vegeta intr-o oala cu apa si adu-o la punctul de fierbere. Adauga taieteii si lasa-i sa fiarba 2 minute. Adauga broccoli si mai lasa sa fiarba 2 minute. Pastreaza o cana din supa in care au fiert, apoi scurge taieteii si broccoli.

2. Incalzeste o tigaie sau wok, adauga uleiul de susan si prajeste la foc mare ciupercile pentru cateva minute, pana devin aurii. Adauga usturoiul, fulgii de chilli si mare parte din ceapa verde. Gateste 1 minut, apoi adauga broccoli si taieteii.

3. Adauga putin din supa pastrata si sosul hoisin si amesteca 1 minut folosind clesti sau 2 linguri de lemn. Serveste taieteii cu nucile si restul de ceapa verde presarate deasupra. Poti adauga si putin ulei de susan la final.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *