Omleta vegana delicioasa

Din cand in cand mi se mai face pofta de omleta, si de sentimentul pe care il am cand o mananc (e una din mancarurile copilariei).

Insa cum ouale nu-mi mai plac la gust deloc, nu mai face parte din meniul meu.
De aceea m-am bucurat tare mult cand am descoperit varianta vegana, care e mult mai buna decat ma asteptam.

 

 Ai nevoie de:
  •  1 cutie de tofu in saramura (gasesti in majoritatea magazinelor mari)
  • 1 lingurita de turmeric (curcuma)
  • 1 lingurita de mustar
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva (ii gasesti in magazinele naturiste)
  • 3 cepe verzi (sau 1 uscata)
  • 10 ciuperci
  • 2 ardei kapia

1. Intr-o tigaie mare incalzeste 2 linguri de ulei de masline cu putina apa. Adauga ceapa taiata feliute. Cand s-a inmuiat ceapa, adauga ciupercile taiate felii si ardeii kapia taiati bucatele. Lasa-i la foc mediu pana se evapora apa de la ciuperci.

2. Pune in robotul de bucatarie tofu, turmericul, mustarul si fulgii de drojdie. Amesteca 10 secunde, pana se faramiteaza. Nu amesteca prea tare, sa nu se transforme intr-o pasta.

3. Dupa ce s-au inmuiat legumele, adauga amestecul de tofu si mai tine pe foc 4-5 minute, amestecand din cand in cand.

Poate ti se pare ca arata ciudat, insa da-i o sansa. E cu adevarat delicios!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *