Tofu in sos dulce de ardei iute si taitei cu ananas

Reteta asta e altceva.
E usoara, aromata si exotica. Si o pregatesti cam in 30 de minute.

Ai nevoie de:

  • 400 g tofu
  • 250 g taitei mai lati
  • 1 conserva de 500 g de ananas, taiat in cuburi
  • 2 tulpini de praz
  • 5 linguri sos dulce de ardei iute
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 ardei kapia, feliati in dimensiuni diferite
  • 3 linguri ulei

1. Pune apa fierbinte peste taitei si lasa-i sa se inmoaie timp de 15 minute.

2. Taie tofu in forma de triunghiuri nu prea groase.

3. Intr-o tigaie amesteca sosul de ardei iute, 2 linguri de sos de soia si 3 linguri suc din conserva de ananas. Adauga tofu si lasa-l 5-7 minute, pana cand sosul se ingroasa. La jumatatea timpului, intoarce tofu pe cealalta parte. Cand e gata, pune-l pe un platou si mentine-l cald.

4. Strecoara taiteii.

5. Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ardeii si 3 sferturi de din prazul taiat rondele si caleste-le pana cand ardeii se inmoaie. Adauga ananasul, sosul de soia ramas si taiteii. Amesteca si incalzeste la foc mic ingredientele Aseaza-le langa tofu si presara deasupra prazul ramas.

Published by

One thought on “Tofu in sos dulce de ardei iute si taitei cu ananas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *