Lapte de ovaz

A fost o descoperire minunata!
Laptele de ovaz e cremos, bogat, un inlocuitor excelent al laptelui de vaca. Si bineinteles, usor de facut.

Ai nevoie de:

 

  • 1 cana fulgi ovaz
  • 3 cani de apa
  • 2 linguri miere/melasa/zahar de cocos
  •   sau alt indulcitor natural
  • putina sare
  • putina scortisoara

 

1. Pune fulgii in apa si lasa-i sa se inmoaie 15- 20 minute.

2. Scurge apa de pe ei si pune-i in blender. Toarna peste ei cele 3 cani de apa si pune putina sare. Blenduieste bine.

3. Strecoara laptele si apoi adauga indulcitorul si scortisoara.

Sta in frigider 3-4 zile. Il poti consuma cu cereale, in smoothie-uri, la gatit sau bea puri si simplu.
Daca ti se pare prea gros, cremos, pune 4 cani de apa. Joaca-te putin cu reteta pana gasesti varianta perfecta pentru papilele tale gustative.

Published by

One thought on “Lapte de ovaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *