Linte verde cu tofu afumat

Tofu afumat chiar a fost o descoperire interesanta. Il folosesc in tot felul de combinatii, de la curry la taietei japonezi sau pane. E bun si cu linte verde si ardei copt, un fel de salata- fel principal.

Ai nevoie de:

  • puțin ulei de măsline
  • 1 dovlecel mare, tăiat fin în cubulețe
  • 100g de tofu afumat, tăiat fin în cubulețe
  • ½ linguriță de paprika afumată
  • 1½ lingură de oțet balsamic
  • 250g linte verde gata fiartă
  • 1 ceapă roșie, tocată fin
  • 1 ardei roșu mediu, copt, din borcan (nu în ulei), de circa 85g, feliat
  • 1 mână generoasă de rucola sau frunze de mazăre tânără

 

1. Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie, apoi pune în ea dovleceii, tofu și paprika afumată. Călește-le câteva minute, pentru ca dovleceii să se înmoaie. Adaugă oțetul balsamic și lasă-l să scadă.

2. Între timp, pune într-un bol lintea, ceapa și ardeiul și amestecă-le cu grijă pentru a înmuia eventualele cocoloașe de linte. Adaugă tofu și dovleceii și amestecă din nou. Poate fi păstrată la frigider 2 zile. Presară deasupra frunzele chiar înainte de a servi.

Sursa: Good Food

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *