Shaorma vegana delicioasa

Da, da, hai razi putin, ca suna bine: Shaworma vegana 🙂
Insa e extrem de buna, usor de facut si muuuult mai sanatoasa decat surata ei carnivora.

 

Ai nevoie de:

  • 200 gr linte verde
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri apa

Pentru “cu de toate”:

  • 1 ardei kapia, taiat felii
  • 3-4 frunze de salata verde
  • 300 gr rosii cherry (sau normale)
  • 3 cepe verzi (sau 1 rosie)
  • 3-4 castraveti murati
  • sos de ardei iute (optional)
  • maioneza vegana din tofu (sau din caju)
  • lipii libaneze
1. Preincalzeste cuptorul.
2. Pune lintea la fiert, intr-o oala cu apa si las-o sa fiarba 20 de minute.
3. Pune hartie de copt intr-o tava si intinde nuca macinata intr-un strat uniform. Da-o la cuptor, flacara mica spre medie (180C) 10 minute, sau pana se rumeneste putin, insa nu trebuie sa se arda.
4. Pune la calit in 1 lingura ulei de masline cu 1 lingura apa, ardeiul kapia feliat. Lasa-l pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie si se rumeneste putin.
5. In timp ce se fierbe lintea, taie legumele: rosiile cubulete, castravetii murati rondele, ceapa verde rondele sau cea rosie feliute.
6. Dupa ce s-a fiert lintea, strecoar-o si pune-o in robotul de bucatarie (chopper). Peste ea adauga nuca macinata rumenita, 2 linguri de apa, 1 lingura de ulei de masline, oregano, chimion, chilli si sare. Foloseste functia de Pulse a robotului, deoarece trebuie pastrata textura, nu macinat de tot. Asadar, foloseste Pulse pana cand lintea se zdrobeste putin, dar nu de tot.7. Acum ai doua optiuni: fie pui toate ingredientele pe masa, si fiecare isi face shaworma lui, punand cantitatile pe care le doreste, fie le pregatesti tu. Iei lipia, in care pui cateva linguri din amestecul de linte si nuca, peste pui ardeii caliti, apoi rosiile, castravetii, ceapa, maioneza vegana, ceapa verde, si impachetezi.Pofta buna, buna!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *