Andrei Rosu, primul vegetarian care termina cel mai dur triatlon din lume

Sunt tare mandra de Andrei Rosu! Este al 15-lea om, primul roman si primul vegetarian care a terminat poate cea mai grea cursa sportiva din lume: Arch 2 Arc.

Organizat între Londra şi Paris, ultra-triatlonul cuprinde 140 de kilometri de alergare între Londra şi Dover, cel puţin 33 de kilometri înot în Canalul Mânecii, între Dover şi Calais, şi alţi 300 de kilometri în şaua bicicletei, între Calais şi Paris.

Startul cursei s-a dat din Londra, la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică. Duminica, la ora 16:40, Andrei a a încheiat prima parte a ultra-triatlonului A2A. Românul de 39 de ani a alergat 140 de kilometri, distanţa dintre Londra şi Dover.

Andrei Roşu s-a trezit luni în zori, la ora 3.30, iar la ora 6.00 a plonjat în apa Canalului Mânecii. Dupa 20h si 44min de inot, a ajuns la Calais.

A fost o cursă dramatică, afectată de condiţiile ambientale, de curenţii puternici şi de problemele fizice care au apărut pentru triatlonistul român. „Vă mulţumesc din suflet pentru urări şi pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reeenergizare instant. Au contat ENORM încurajările voastre într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ţinut evidenţa şi mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag :(, braţul stâng nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin 2 «lanuri» de meduze-gigant roz şi violet, apa a avut 13 grade în UK şi 14 în Franţa (wetsuitul Zoot Force 3 a făcut minuni!!!), iar curenţii ne-au «ajutat» să parcurgem ultimii 4 km în… 8 ore! Pentru a «strapunge» un curent mai slab, a trebuit să «sprintez» 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategică de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeină): mi-au rămas doar 2 ore de somn (interval suficient, având în vedere că la ultra-triatloane nu prea se doarme… Vă pup şi vă mulţumesc (anticipat) şi pentru donaţiile către Hospice!“, este mesajul pe care Andrei Roşu l-a postat pe contul său de Facebook după ce a ajuns la Calais.

Astfel, Andrei Rosu a devenit marţi dimineaţă primul român din istorie care reuşeşte să străbată înot Canalul Mânecii.

Marti, la ora 13:00, după numai câteva ore de somn, triatlonistul a urcat pe bicicletă, la Calais, şi a pornit spre Paris. Intre Calais si Paris sunt 300 km, iar Andrei a ajuns la Paris miercuri la ora 12:30.

O cursa fantastica!
Felicitari Andrei!
Al 15-lea om din lume si primul vegetarian din istorie care a incheiat acest traseu! Hai ca incet, incet, demontam mitul conform caruia trebuie sa mananci carne pentru a face sport. Iar Andrei a adus o mare contributie in directia asta.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *