Russel Simmons impartaseste secretele sale ca vegan fericit

Este producator de staruri hip-hop, mogul al modei si un yogin devotat.
Si de aproape 17 ani, Russel Simmons mai este
ceva: vegan. Simmons, care
obisnuia sa adopte o noua dieta odata cu fiecare nou trend aparut, a discutat recent cu Al Roker de la TODAY despre stilul sau de viata. Roker l-a intrebat pe Simmons, in varsta de 57 ani, ce l-a determinat sa devina vegan mult dupa ce veganismul devenise un trend.”Pai, totul a inceput cu practicarea exercitiilor de yoga si practicarea “ahimsa”*, i-a marturisit el lui Roker.”Asa ca am devenit vegan din compansiune pentru animale.” “Dieta vegana era discutata in jurul meu tot timpul, asa ca,” a spus Simmons, “doar am facut alegerea.”

A fi vegan, adica a nu consuma niciun aliment care provine de la animale, acesta este subiectul cartii lui Simmons, “Happy Vegan” (“Veganul fericit”), care va iesi pe piata in aceasta toamna. Veganii sunt vegetarieni intr-un sens mai strict: fara carne, peste, lactate, oua sau chiar fara alte produse derivate, precum gelatina sau mierea.

Expertii sustin ca veganismul vine cu recompensele sale din punct de vedere al sanatatii.

“Unul dintre cele mai mari avantaje ale dietei vegane este ca are un continut redus de grasimi saturate,” a spus Dr. Natalie Azar, colaborator medical al NBC News pentru TODAY. “De asemenea are un continut ridicat de fibre. Aceasta este o dieta foarte buna pentru a avea o inima sanatoasa”.

“Pentru persoanele care cauta sa isi reduca nivelul de colesterol, presiunea arteriala ridicata si anumiti factori de risc cardiovascular, aceasta poate fi o dieta pentru voi”, a adaugat ea.

Veganismul l-a ajutat pe Simmons sa piarda din greutate si sa se simta bine.

“Primul lucru care mi s-a intamplat a fost sa pierd 9 kg pe care nu le-am mai pus inapoi”, a spus Simmons. “Daca ma simt mai bine decat acum 15 sau 17 ani? Da, cred ca da. Cred ca sunt intr-o forma fizica destul de buna.”

Alte figuri cunoscute precum Ellen DeGeneres, Gwyneth Paltrow sau Carrie Underwood au marturisit ca au imbratisat un mod de viata vegan. Chiar si Mike Tyson a eliminat carnea din dieta sa.

Dar, exista si avertizari. Azar noteaza ca “anumite vitamine, precum B12, pot fi gasite doar in surse animale, asadar este necesara suplimentarea acestora.”

Doar 2% din populatia Americii este vegana, conform unui sondaj Gallup din 2012. Pentru a dovedi faptul ca o masa vagana poate satisface un carnivor precum Roker, el si Simmons s-au intalnit pentru cina in unul dintre restaurantele vegane preferate ale acestuia din New York, Red Bamboo.

Dupa o cina vegana, urmata de tort si inghetata vegane, ambii au fost satui.

“Asta e o nebunie,” a spus Roker. “Wow!”

“Am terminat,” a spus Simmons. “Exista si vegani grasi. Nu exista motive sa nu poti fii un vegan gras.”

Vezi interviul.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *