Paste cu vinete si sos de rosii

Sunt o minunatie de paste.
O reteta italiana clasica cu care am

facut cunostinta in cel mai vechi restaurant din Venetia, restaurant ce dateaza din 1500 :).

Ai nevoie de:

  • 4-6 linguri ulei masline
  • 400 gr rosii decojite si taiate cuburi
  • 1 ceapa mica, taiata fin
  • 2 catei usturoi, tocati fin
  • 1 mana de busuioc verde
  • 2 vinete taiate in felii de 2 cm
  • 500 gr rigatoni
  • 80 gr ricota (fara, pentru varianta vegana)

1. Incalzeste 3 linguri de ulei intr-o tigaie si prajeste ceapa si usturoiul timp de 7 minute.

2. Adauga rosiile, sare si piper si gateste-le pentru aprox. 20 de minute.

3. Intre timp, prajeste vinetele in uleiul ramas pana devin aurii. Cand sunt gata taie-le in bucati mai mici.

4. Amesteca sosul de rosii cu vinetele si cu pastele fierte conform instructiunilor.

5. Adauga ricota. Varianta vegana, care mie imi place foarte tare, e fara; incearca si asa.

Pofta buna!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *