Perfect Porridge

O varianta clasica de mic dejun in alte zone, la noi porridge-ul inca

e considerat ceva exotic cu care nu prea stim ce sa facem. Poate e timpul sa invatam :).
Usor de realizat, in o multime de variante, e un mic dejun sanatos si delicios.

Pentru baza porridge

50 gr fulgi de ovaz
350 ml lapte de soia/susan/seminte sau apaPentru porridge cu mere si fructe de padure
1/2 mar
2 linguri de miere sau melasa
60 gr fructe de padurePentru porridge cu banane, migdale si scortisoara
1 banana
20 gr fulgi de migdale
2 linguri de miere sau melasa
2 linguri seminte de mac

Pentru porridge cu mere, sirop de artar si nuci
1/2 mar
20 gr nuci
2 linguri de miere sau melasa

1. Intr-o tigaie mare, pe foc mediu pune fulgii de ovaz si laptele sau apa.

2. Adauga putina sare si amesteca cu o lingura de lemn.

3. Fierbe 5-6 minute, amestecand pentru a-l face cremos. Daca iti place mai fluid, adauga lapte sau apa.

4. Dupa ce stingi focul, pune fructele si semintele in functie de reteta aleasa.
Bineinteles, poti face ce combinatii iti trec prin cap si prin papilele gustative.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *