Primul supermarket din lume in care se vinde doar vrac

Un magazin alimentar care comercializeaza doar produse vrac, si-a deschis portile in Germania, mai exact in Original Unverpackt. Absolut toate produsele care se vand in acest supermarket se vand neambalate.

Astfel, cumparatorii pot veni de acasa cu propriile recipiente sau pot cumpara din supermarket borcane  de sticla sau pungi de hartie reciclabile.

Desi nu au ambalaj, fiecare produs este dotat cu caracteristicile inscriptionate (valoare nutritionala, ingrediente, origine).

Produsele nu provin de la companii mari / branduri cunoscute, ci in mare parte sunt produse organice.

In privinta preturilor, unele produse care se gasesc in Original Unverpackt sunt un pic mai scumpe,
datorita faptului ca sunt bio, insa altele au preturi chiar si mai mici decat in supermarketurile obisnuite, potrivit theplaidzebra.com.

Ideea le-a venit fondatoarelor Sara Wolf si Milena Glimbovski, care si-au propus sa  creeze “ceva imposibil”. Supermarketul are la baza ideea de a contibui la lupta impotriva deseurilor de ambalaje folosite in industria alimentara.

Potrivit unor studii realizate in 2013, s-au descoperit ca 12 milioane de tone de mancare irosita se aduna anual, in valoare de 19 miliarde de lire sterline. Aceleasi studii arata ca formarea a 75% din deseuri ar putea fi evitata printr-o infrastructura eficienta.

Published by

One thought on “Primul supermarket din lume in care se vinde doar vrac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *