Briose cu dovleac

Imi plac foarte mult briosele, sunt practice si le poti manca la micul dejun sau chiar la desert.
Este o reteta foarte usor de realizat si extrem de delicioasa. Le poti servi cu lapte de migdale.

Tip de preparare: 15 minute
Tip de coacere: 20 Р25 minute
Compozitie pentru 12 briose

Aveti nevoie de:

1 lingura de seminte de chia
3 linguri de apa
1 cana de piure de dovleac
1/3 ulei din seminte de dovleac sau ulei de cocos topit
3 linguri de sirop de artar
1/2 cana de zahar brun
1/4 cana de melasa
1/3 cani de faina integrala
1 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de sare
1/2 cana de nuca macinata (optional) sau seminte de dovleac

1. Preincalzeste cuptorul.

2. Intr-un bol de marime medie, amesteca semintele de chia cu apa si lasa pentru cateva
minute pana se ingroasa.

3. Intr-un bol mai mare, se adauga faina, praful de copt si sarea.

4. In acelasi bol adaugam amestecul de seminte de chia, piureul de dovleac, uleiul, siropul de
artar, zaharul si melasa.

5. Amesteca foarte bine ingredientele, pana cand compozitia se omogenizeaza.

6. Optional poti adauga cateva nuci in compozitie.

7. Pregateste tava pentru briose si pune hartie pentru copt.

8. Imparte in mod egal compozitia, apoi dupa preferinta poti presara nuca sau seminte de dovleac.

9. Lasa la copt pentru 20 – 25 de minute.

Pofta buna!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *