Strudel vegan cu sos alb

Un aperitiv destul de usor de facut, perfect pentru a fi servit la pranz sau cina.

Timp de preparare: 25 de minute
Timp de coacere: 15 – 20 de minute
Portii: 8

Aveti nevoie de:
2 cepe medii, tocate
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingura de ghimbir proaspat tocat
2 linguri de ulei de masline
1 morcov, taiat cubulete
1 varza intreaga, taiata marunt
1 ardei gras rosu, curatat si taiat marunt
3 ciuperci, taiate cubulete
2 linguri de sos de soia
3 linguri de vin alb (optional)
foietaj
sare si piper dupa gust

Pentru sos:
2 linguri de coriandru proaspat, tocat
zeama de la o lamaie
smantana vegetala

1. Se incalzeste cuptorul de 350 de grade.
2. Intr-o tigaie mare, la foc mediu, se calesc ceapa, usturoiul, ghimbirul in uleiul de masline.
3. Adauga morcovii, varza si ardeiul gras. Se amesteca si apoi se adaua ciupercile si se lasa la fiert         aproximativ 5 minute.
4. Se adauga sosul de soia, vinul, sarea si piperul si se lasa la fiert 5 minute.
5. Se taie foietajul patratele si se adauga umplutura.
6. Se aseaza intr-o tava cu foaie de copt si se lasa sa se coaca 15 – 20 de minute.
7. Intr-o tigaie se adauga smantana vegetala, coriandrul si zeama de lamaie.
8. Se servesc calde cu sos deasupra.

Pofta buna!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *