Aloo Palak, mancare de cartofi cu spanac

Este o reteta din bucataria  indiana, foarte usor de facut.  Pentru preparare aveti nevoie de:

2 lingurite de ulei
1/2 lingurita de seminte de chimen             
1 lingura de ghimbir tocat
2-3 linguri de usturoi, tocat
1 ardei iute, tocat
1/4 cani de ceapa, tocata
2 cartofi potriviti, tocati marunt
1-2 rosii tocate
2 cani de spanac tocat
3/4 lingurita sare

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 35 de minute
Portii: 2

1. Intr-o tigaie, se adauga uleiul.
2. Se adauga semintele de chimen, ghimbirul, usturoiul, ardeiul si se calesc.
3. Apoi, adauga ceapa si lasa sa fiarba 5 minute.
4. Adauga cartofii si amesteca bine timp 1 minut.
5. Se adauga rosiile si se amesteca bine.
6. Se adauga verdeata si se lasa sa fiarba la foc mic.
7. Dupa 10-15 minute, adauga si sarea si amesteca bine.
8. Se lasa la fiert pana cand cartofii sunt fragezi (10-15 minute).
9. Se adauga sare, boia de ardei iute sau praf de chili. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *