Biscuiti cu migdale si ciocolata

Sunt absolut deliciosi cu ceai fierbinte sau ciocolata calda!

Timp de preparare: 30 minute
Timp de coacere: 45 minute
Compozitie pentru 15 – 17  biscuiti

Ai nevoie de:
1/2 cana de ulei din nuca de cocos, topit
3/4 cana de zahar din nuca de cocos
1/2 cana de piure de dovleac
1 lingurita de esenta de vanilie
3/4 cani faina de naut
1/2 cana de malai
1 lingurita de praf de copt
1/4 lingurita de sare
1 lingurita de coaja de portocala
1/2 cana de migdale, pisate
ciocolata neagra vegana


1. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
2. Se topeste uleiul de cocos intr-un bol mare. Se adauga zaharul si se amesteca bine.
3. Adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie si amesteca pana se omogenizeaza.
4. Se adauga faina, malaiul, praful de copt, sarea si coaja de portocala si se amesteca bine.
5. Adaugam si migdalele si amestecam incet.
6. Imparte aluatul in doua parti egale si modeleaza ambele bucati, pentru o coacere uniforma.
7. Se pun in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor 25-30 de minute.
8. Dupa ce le-ai scos din cuptor se lasa la racit.
9. Cu un cutit cu zimti se taie feliute si se lasa la copt pentru inca 20 de minute.
10. Intr-o cratita cu fund dublu se pune ciocolata la topit.
11. Odata ce biscuitii s-au racit ii poti scufunda in ciocolata.
12. Se pastreaza la frigider intr-un recipient etans, 3-4 zile.

Pofta buna!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *