Consumul de carne in dieta umana, cu Nick Teodorescu

Te-am obisnuit cu evenimente inspirationale care de-a lungul timpului au demonstrat ca a fi vegetarian este o alternativa frumoasa. Si suntem siguri ca am reusit sa te convingem de acest aspect!

De data aceasta te invitam la un altfel de eveniment!
Vino sa stam de vorba cu Nick Teodorescu intr-un cadru informal intr-o perioada in care cu totii cautam raspunsuri si ne dorim sa constientizam alegerile alimentare pe care le avem.

Nick Teodorescu este vegetarian de mai bine de 10 ani, este un promotor vrednic al veganismului si o face al naibii de bine in ultimii ani pe http://nick-teodorescu.eu/

banner_vegawardsBlogul lui Nick Teodorescu a fost desemnat de comunitatea de vegetarieni din Romania drept CEL MAI BUN BLOG de LIFESTYLE VEGETARIAN in cadrul VegAwards 2015 organizat de Asociatia Vegetarienilor din Romania.

Daca te macina macar una din aspectele de mai jos, intalnirea cu Nick este croita special pentru tine!

Este, oare, consumul de carne unul natural pentru oameni? Este normal? Necesar? Sau doar o placere? Un studiu recent, realizat cu scopul de a identifica raționalizarile celor care obisnuiesc sa manance carne, a concluzionat ca acestea sunt cele 4 lucruri pe care le sustin acestia, explicand acest comportament.

Vom discuta, asadar, despre consumul de carne in dieta umana din toate perspectivele posibile, folosindu-ne exclusiv de cele mai noi si mai valoroase studii, teorii si descoperiri stiintifice.

Pentru a afla daca acest obicei alimentar este unul natural pentru oameni, vom face o incursiune, din punct de vedere paleoantropologic, in firul evolutiv intins pe durata a milioane de ani a speciei noastre si vom intelege cum, cand si de ce au ajuns oamenii sa manance carne.

De asemenea, pentru a intelege de ce consumul de carne este considerat normal, vom aborda acest aspect din perspectiva psihologica si sociologica, dar si din punct de vedere al eticii si al constientei umane.

In plus, pentru a transa, o data pentru totdeauna, necesitatea consumului de carne pentru sanatatea si buna functionare a organismului, vom aborda toate punctele fierbinti aflate, de obicei, in dilema. Astfel, vom discuta, printre altele, despre fiziologia corpului uman si despre hrana potrivita acestuia, despre efectele consumului de carne, despre mit si realitate in ceea ce priveste proteinele si aminoacizii esentiali, precum si despre alte credinte, teorii si mituri, cum ar fi cel al rolului carnii in cresterea creierului stramosilor nostri hominizi.

Placerea de a consuma carne este un alt aspect pe care il vom dezbate impreuna. Vom intelege de unde izvoraste, din punct de vedere psihologic, aceasta placere, abordand, cu aceasta ocazie, si subiectul dependentelor alimentare.

In plus, vei avea ocazia sa primesti răspunsuri la toate intrebarile care te framanta legate de consumul de carne de la Nick Teodorescu „in carne și oase”. Nu rata aceasta ocazie!

MARTI, 12 Aprilie 2016, ora 19:00
SENECA ANTICAFE, str. Arhitect Ion Mincu 1, București
Bilet intrare – 30 Lei


Pentru ca acest evenimet va fi altfel decat toate celelalte de pana acum, trebuie sa stii ca avem o limita de 30 de locuri. De aceea te rugam sa iti rezervi locul. Trimite un email pe inscrieri@asociatiaveg.ro si noi te vom contacta sa iti confirmam rezervarea.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *