Camu – camu

Originar din Peru si Brazilia, arbustul Camu-camu are o inaltime intre 3-5 m si o coroana deasa si plumoasa. Forma frunzelor este lancelotata pana la eliptica iar florile sunt mici, cerate si cu pete albe cu o aroma dulceaga. Arbustul infloreste in lunile iulie si septembrie. Fructele sale sunt mici si rotunde de culoare rosie sau purpurie, asemeni cireselor.

Aceasta specie, relativ usor de cultivat, a cunoascut abia recent o raspandire mai larga. Cel mai bine ii prieste un climat tropical cald și umed, dar rezista si intr-un climat subtropical. Tolereaza foarte bine umiditatea excesiva si supravietuieste chiar inundatii de durata mai lunga. Planta se propaga prin seminte.  Daca este cultivata, produce primele fructe dupa ce circumferinta trunchiul a atins 2 cm, la aproximativ 3 ani dupa ivirea rasadului.

Protejeaza organismul impotriva virusilor, creaza o stare de bine si ajuta la cresterea energiei.
De asemenea, Camu-camu este plina de bioflavonoide (grup de substante chimice cu structura chimica asemanatoare, care sunt prezente mai ales in cojile fructelor si in seminte), aminoacizi, vitamina B si este legat cu alte elemente nutritive micro si macro.

Trebuie sa stii despre Camu-Camu ca este:

O sursa bogata de vitamina C – are de 56 de ori mai multa decat lamaile, de 60 de ori mai multa decat portocalele si de 200 de ori mai multa decat bananele

Tonifiant muscular – imbunatateste tonusul muscular si ajuta la pierderea in greutate

Imbunatateste vederea – stimuleaza sistemul nervos si previne deteriorarea vederii

Imbunatateste fertilitatea – prin capacitatea sa de detoxifiere a origanismului, elimina cauzele infertilitatii

Protejeaza sistemul nervos – permite creierului, ochilor si terminatiilor nervoase sa reziste conditiilor de stres.

Catalizeaza producerea de serotonina – hormon care controleaza somnul, starea de spirit, pofta de mancare.

In Europa, Camu-camu se gaseste ca supliment nutritiv sub forma de capsule sau pulbere. Publerea poate fi amestecata in piureuri, sucuri de fructe pentru un aport sporit semnificativ de vitamina C.

Consumul zilnic recomandat:
O jumatate de lingurita (2g) contine aproximativ 250 mg de vitamina C naturala.

Published by

One thought on “Camu – camu

  1. […] Camu-camu (pudra) Cu un continut extraoridar de vitamina C, protejeaza organismul impotriva virusilor, creaza o stare de bine si ajuta la cresterea energiei. De asemenea, Camu-camu este plina de bioflavonoide ( grup de substante chimice cu structura chimica asemanatoare, care sunt prezente mai ales in cojile fructelor si in seminte), aminoacizi, vitamina B si este legat cu alte elemente nutritive micro si macro. Adauga 1 lingurita in smoothie pentru a obtine un gust placut dulce-acrisor si pentru a avea cele mai bune beneficii pentru sanatate. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *