NICK-TEODORESCU.EU – CEL MAI BUN BLOG DE LIFESTYLE VEGETARIAN

Continuam  SERIA DE INTERVIURI CU CASTIGATORII PREMIILOR VEGAWARDS 2015 si ne bucuram ca “tocatoarele” noastre nu sunt doar un premiu, ci si un cadou foarte util 😛

Continuam cu categoria motivationala, atat de importanta in decizia de a deveni vegetarian – Cel mai bun blog de lifestyle vegetarian din Romania. Comunitatea vegetarienilor din Romania a votat, iar noua rezultatul ni s-a parut mai mult decat evident – BLOGUL LUI NICK TEODORESCU

Nick Teodorescu nu are nevoie de nicio prezentare speciala. Oricine a cochetat macar 5 minute in viata lui cu vegetarianismul stie blogul lui Nick Teodorescu. Curiozitatea multora este cine este omul care se ascunde in spatele tastaturii care scrie al naibii de bine articolele motivationale? Aceeasi curiozitate am avut-o si noi pana nu demult cand l-am cunoscut pe Nick in “carne si oase”.Mai mult decat atat, este unul dintre cei mai noi membri  ai Asociatiei Vegetarienilor din Romania pentru ca este un promotor inversunat al vegetarianismului. In interviul de mai jos l-am provocat pe Nick Teodorescu la niste raspunsuri scurte si a recunoscut ca a fost o provocare si pentru el 🙂

DE CAT TIMP ESTI VEGAN/vegetarian?

Am devenit vegetarian in urma cu mai bine de 10 ani. Intre timp, am avut perioade de veganism, am mai avut si abateri regretabile, am studiat mult si am experimentat, in general, in jurul acestui stil de viata. Intr-un final, am ajuns la concluzia ca veganismul este ceea ce mi se potriveste pe deplin, astfel că am imbratisat, de o buna perioada de timp, cu toata convingerea si credinta, aceasta minunata filosofie de viata.

DE CE PROMOVEZI ACEST STIL DE VIAta si care este filosofia ta vegana?

In ultimii 3 ani am promovat veganismul cu toată forta mea, fiind chiar, pe alocuri, acuzat ca exagerez sau ca sunt prea agresiv. Am fost insultat, amenintat, jignit, calomniat. Mi-am asumat aceasta abordare pe care am ales-o pentru articolele si opiniile pe care le-am exprimat public. Pentru ca opusul veganismului nu este asa cum se crede, omnivorismul, ci specisismul care este credinta majoritatii fiintelor umane ca sunt superioare celorlalte specii de pe planeta si ca, in consecinta, noi, oamenii, am avea dreptul de a le exploata in orice fel, după bunul nostru plac.

nick-teodorescu.eu
nick-teodorescu.eu

Pentru a ințelege mai bine la ce ma refer va readuc tuturor aminte ca, pana la sfarsitul secolului XIX, oamenii de culoare au fost, in mod legal, sclavii rasei albe. Mai mult decat atat, după eliberare, negrii au fost oprimati si discriminati timp de multe decenii. Chiar si acum, in zilele noastre, curentul rasist este destul de raspandit pe planeta. Desi pare greu de crezut si de imaginat, sclavia se practica si astazi, in diferite zone ale planetei, sub forme mai mult sau putin mascate. Mergand mai departe, ne amintim de genocidul bastinasilor din cele doua continente americane sau din Australia, dar si de holocaustul evreilor din cel de-al II-lea razboi mondial. De asemenea, sa ne amintim ca de-a lungul mileniilor femeile au fost discriminate, abuzate si batjocorite de catre barbati. Si lista ar putea continua la nesfarsit, istoria fiind, din pacate, plina de evenimente tragice cauzate de credinta unor rase, popoare, grupuri sau categorii de oameni ca ar fi superioare altora si, in consecinta, ar avea dreptul sa le subjuge, sa le exploateze si chiar sa le extermine conform propriilor dorinte sau după propriul interes.

Iar a mi se spune mie – asa cum au facut-o in timp mai multi oameni – ca este dreptul si alegerea personala a fiecăruia de a manca carne si de a profita in toate felurile de exploatare altor animale, este ca si cum un stapan de sclavi mi-ar spune ca este in regula daca eu vreau sa-mi eliberez propriii sclavi, dar ca ar trebui sa-i respect dreptul sau de a avea sclavi in continuare. Sau ca si cum un nazist ar spune ca este in regula daca eu vreau sa am prieteni evrei, doar ca ar trebui sa-i respect dreptul sau de a-i ucide. Sau ca si cum un barbat care abuzeaza femeile mi-ar spune ca este in regula daca eu vreau sa respect femeile, dar ca ar trebui sa-i respect dreptul sau de a le abuza dupa bunul plac.

nick-teodorescu.eu - CEL MAI BUN BLOG DE LIFESTYLE VEGETARIAN
nick-teodorescu.eu – CEL MAI BUN BLOG DE LIFESTYLE VEGETARIAN din Romania

CARE ESTE ALIMENTUL SAU INGREDIENTUL TAU PREFERAT? DE CE?

Daca ar fi să numesc un singur ingredient as spune, cu siguranta, avocado. Este delicios, hranitor, contine grasimile sanatoase atat de necesare oricarei fiinte umane si da chiar acea senzatie de confort food necesara inca multor vegani influentati inca in mod negativ, din punct de vedere psihologic, de nefericitul lor trecut omnivor. Iar daca ar fi sa mai numesc un fruct, as alege cu siguranta bananele  pe care le consum in cantitati foarte mari, in fiecare zi. De asemenea, daca imi este permis, nu ma pot abtine sa amintesc si o planta aromatica pe o iubesc si o folosesc cat se poate de des: busuiocul.

CE INSEAMNA PENTRU TINE PREMIUL VEGAWARDS 2015?

Acest premiu inseamna pentru mine enorm. Atat nominalizarea echipei care conduce Asociatia Vegetarienilor din Romania, pe care o pretuiesc enorm, cat si votul cititorilor care, din cate am inteles, m-au preferat intr-o proportie covarsitoare, inseamna pentru mine, fara nicio exagerare, mai mult decat aproape orice alta diploma sau distinctie pe care am primit-o vreodata. Ceea ce am ințeles din acest premiu este ca munca mea, precum si sufletul pe care l-am pus in tot ce am facut si am scris in ultimii ani, inseamna cu adevarat ceva pentru toti carora m-am adresat. Va multumesc din suflet!

Interviu realizat de Aliona Jubîrcă-Varga
Credit foto: arhiva personala a lui Nick Teodorescu

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *