LOS Market – primul supermarket cu produse bio vrac din Scandinavia

Eurostat, estimeaza ca o persoana din Uniunea Europeana produce in medie 156 kg de, deseuri alimentare. Conform unor studii realizate de Agentia Daneza de Protectia a Mediului, in fiecare an sunt produse 45 de kg de, deseuri alimentare, pe cap de locuitor. Deranjati de risipa ambalajelor alimentare, eco-antreprenorii Frederic Hamburger si Constance Leth au fondat LØS Market – primul supermarket cu produse bio vrac din Scandinavia.

Magazinul cu sediul in Copenhaga isi va deschide portile in aceasta vara. Conceptul este inspirat dupa un magazin similar din Germania (Original Unverpackt), deschis anul trecut. Magazinul va vinde peste 400 de produse organice iar sursa produselor alimentare vor fi de la producatorii locali. Clientii vor putea sa vina cu propriile recipiende de acasa sau vor avea in magazin la dispozitie, pungi din hartie si recipiente goale pe care le vor putea umple cu alimente cum ar fi: ulei, vin etc. Frederic Hamburger, a declarat ca recipientele folosite vor fi spalate de angajatii LØS Market, printr-un sistem de spalare certificat si vor putea fi refolosite.

Un raport facut de Agentia Daneza de Protectia a Mediului, arata ca, de fapt oamenii singuri nu arunca alimentele, ceea ce este probabil din cauza lipsei. Fondatorii Frederic Hamburger si Constance Leth, au declarat ca daca totul merge conform a ceea ce si-au propus, spera sa extinda conceptul in viitorul apropiat, in toata Scandinavia.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *