Rucola

Apreciata mai ales in bucataria mediteraneeana, rucola este o planta ce se foloseste de multe secole, nu doar in preparate gastronomice dar si in medicina. Fata de salata care se gaseste in Romania, rucola are un gust un pic mai acrisor si este buna intr-o cura de dezintoxicare a corpului, efectuata vara.

Bogata in beta-caroten, vitamina C, calciu, fier, mangan, potasiu si acid folic, necesar mentinerii sanatatii oaselor, rucola te poate ajuta in cazul ulcerelor, dar si sustinand organe precum ficatul sau plamanii.

Contine fibre si sulforafan, un stimulator important pentru enzimele ce determina detoxifierea naturala a organismului. Este bogata in clorofila, substanta care ajuta la combaterea aflatoxinelor care pot ataca ADN-ul si ficatul, rucola trebuie consumata un stare cruda.

Rucola contine 90% apa, din aceasta cauza, este un aliment racoritor in timpul verii.

Cele mai importante beneficii

Combate cancerul – in rucola se mai gasesc glucozinolati, care lupta impotriva aparitiei cancerului de prostata, plamani, pancreas si san.

Detoxifiaza organismul – profesionistii in nutritie recomanda rucola pentru cure de cateva saptamani de detoxifiere a organismului, in care o puteti consuma de doua ori pe zi.

Mentine sanatatea oaselor – are un aport substantial de calciu, fier, mangan, potasiu si acid folic

Reduce inflamatiile – contine cantitati semnificative de indoli-3-carbinol si izotiocianate, substante despre care s-a dovedit ca suprima producerea inflamatiilor in organism.

Contine foarte putini carbohidrati.

Este saraca din punct de vedere caloric.

Ajuta digestia – datorita nutrientilor activi.

Rucola poate fi consumata in smoothie, salate, paste, supe sau ciorbe.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *