Lectie de gatit – Lactate vegane, cu Chef Stefan Nita

Se estimeaza ca organismul asimileaza sub 20% din calciul prezent in lapte. Adica asimilam mai mult calciul preluat din sucurile de fructe sau legume cu frunze de culoarea verde inchis, pentru ca ele abunda in calciu, magneziu si flavnoide, combinatie absolut necesara pentru absorbtia corecta.

Cea mai mare concentratie de calciu utilizabil se gaseste in semintele de susan si in plantele marine (ex: alge). Semintele de chia, legumele cu frunze verzi, semintele de in si migdalele sunt alte surse excelente de calciu.

Prin pasteurizarea laptelui, mineralele sunt ionizate, modificandu-si efectul alcalin in acid. Acest fapt favorizeaza aparitia calculozei, epuizarii musculare, inflamatiei tractului gastrointestinal, etc.
In cadrul cursului va vom oferi alternative pentru lactate. Veti invata totul despre lactatele vegane, ce inseamna si cum se prepara.

Seria de evenimente “Bazele gatitului vegetarian” isi propune sa invete publicul cum sa adopte un stil de viata sanatos, oferindu-le un pachet de informatii complete. In cadrul evenimentelor Chef Stefan Nita va impartasi cu publicul cateva din retetele lui delicioase iar voi veti avea ocazia sa le preparati alaturi de el astfel invatand abc-ul bucatariei vegetariene si vegane. In plus, vom oferi si informatii esentiale pentru integrarea unui stil de viata sanatos (reguli de combinare a alimentelor, diete lichide, postul, ecuatia unui stil de viata sanatos (25% hrana, 25% exercitiu fizic si 50% atitudine/spirit), hrana organica, program wellness pentu o detoxifiere completa.

Pe parcursul a 8 module despre gatit sanatos vei afla raspunsul la intrebari precum “De unde isi iau vegetarienii proteinele?” sau “Sa fii vegetarian costa mai mult?” si, de asemenea, vei invata cum sa nu iti mai faci griji pentru planificarea meselor, cumparaturi in excess sau prepararea si pastrarea alimentelor.

Stilul de viata vegetarian sau cel bazat pe alimente raw este un stil de viata care readuce armonia in corp prin folosirea alimentelor proaspete care hranesc, curata si alcalinizeaza corpul prin actiunea combinata a componentelor lor nutritionale.

“Va aducem informatii de ultima ora adunate de noi in timp din interactiunea cu oameni care traiesc de peste 40 de ani acest stil de viata si cu institute de prestigiu din lume. Am pus totul sub forma unui curs in care aratam de unde plecam, dar nu neaparat si unde ajungem: ne bucuram de drum si de experienta. Ne propunem sa intelegem dincolo de cantitati si de forma, sa simtim cum si cand facem mancare, cand gatim si mai ales cui gatim. O sa va vorbim direct din experienta noastra, cu provocari si reusite. Va asteptam!” – Chef Stefan Nita, ghidul culinar al cursului”Bazele gatitului vegetarian”.

Program:

24 noiembrie – “Alternative pentru lactate” (lapte vegetal si branzeturi din nuci si seminte)
20 ianuarie – “Sucuri verzi, sucuri din fructe, smoothies”
23 februarie – “Paine, biscuit si crackers”
30 martie – “Supe si ciorbe”
27 aprilie – “Feluri principale“
05 mai – Healthy junk food”
22 iunie – “Deserturi”
15 iulie – “Salate si sosuri”

Locatie: Kuxa Studio – Str. Putul lui Zamfir nr. 36, Sector 1, Bucuresti

Participanti: 18 posturi de gatit

Interval orar: 18:00 – 21:00

Pentru inscrieri sau alte intrebari va rugam sa ne contactati la adresa: inscrieri@asociatiaveg.ro.

Va asteptam cu drag!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *