Weekend de gatit Raw cu Chef Stefan Nita si Chef Gabriela Oltean

Doi dintre cei mai indragiti si respectati Chefi raw vegani din Romania, Stefan Nita si Gabrielea Oltea it propun 2 zile de vacanta!

Bucuria de a gati este condimentata cu ativitati practice de gatit interactiv si seminarii de nutritie.
Vom invata sa gatim preparate fabuloase pentru mic dejun, pranz si cina.

Cei doi Chefi isi propun sa va initieze in bucataria raw vegana si pentru a asta vor gati cot la cot cu voi. Ne vom impartii in echipe, fiecare echipa avand propria masa de lucru iar cu ajutorul celor doi Chefi vom intra usor in universul acestei bucatarii minunate.
Invatam sa gatim,supe, crakersi,aperitive,dressinguri,feluri principale si celebrele deserturi raw vegane.

Seara ne vom strange in jurul focului unde vom initia ceremonia antica a prepararii bauturii de cacao.
Cacao este cunoscuta ca puternic elixir si a fost folosita in scopuri curative de catre populatiile cultivatoare din America Centrala,populatia Azteca si Cultura Maya inca de acum 3000 de ani. Cacao este considerata datorita mixului specific de ingrediente active un deschizator al inimii. Acest spatiu creat va fi acompaniat de sunetele unor instrumente traditionale ca bolurile cantatoare tibetane, gongul chinezesc, vibrafonul, sansula, tobe si alte instrumente muzicale.
Instrumentele folosite in sesiunea Kotodama au o lunga istorie legata de vindecare, aduc puterea si cunoasterea stramosilor pentru a ne ajuta in procesul nostru evolutionar. In acest fel ne dorim sa avem parte de o experinta completa unde mintea si trupul sa fie in acord cu inima,actiunile si simturile nostre.

PROGRAM
Vineri
12.00 – 19.00 Venire participanti
19.00 – 20.00 Cina
20.00 – 22.00 Prezentare program, concept, alegerea ehipelor

Sambata
7.30 – 9.30 Gatim micul dejun raw
scurt seminar de nutritie, combinarea alimentelor
10.30 – 13.30 Gatim pranzul raw
13.30. – 14. 30 Servim pranzul
14.30 – 18.30 Timp liber, drumetie sau plimbari in Bran
18.30 – 20.30 Gatim si mancam cina
21.00 – 22.00 Sesiune Kotodama
22.00 Ceremonia Antica a prepararii bauturii de cacao, foc de tabara si chill out music sau dans

Duminca
7.00 – 9.30 Mic dejun
10- 12.00 Competitie intre Chefi
Voi alegeti ingredientele iar cei doi chefi au 30 min la dispozitie sa prepare ceva unic. Jurizarea o faceti tot voi. O sa fie fun! 🙂
12- 14 – Pranzul
14 – Intrebari si raspunsuri – Going Home.

PRET
Pretul participarii la acest weekend este de 1.400 lei. Pentru rezervarea locului e necesara achitarea unui avans de 50%.
Pretul include cazare, toate mesele si activitatile organizate.

Pentru mai multe informatii si rezervari, te rog scrie la diana.luppa@gmail.com sau suna la 0742.070.242.

Despre Chef Stefan Nita si Chef Gabriela Oltean

Stefan Nita este unul dintre cei mai apreciati bucătari ce a consliliat peste 70% din businessurile existenta in zona Raw din Romania.
Cu o experianta bogata in domeniu, este printre primii specialisti care au conceput si livrat preparate vegane si raw vegane la nivel de restaurant si bucatarie profesionala in Romania.
Desi are cateva cursuri si certificari in buzunar, Stefan spune ca are un singur maestru – Natura si Viata in toate manifestările ei.

Mereu in cautarea gustului perfect, a calatorit si experimentat bucatarii variate, stiluri de gatit diferite atat in tara cat si in strainatate, acumuland o experienta pe care el o numeste mai mult umana, senzoriala sau emotionala si pe care incearca de fiecare data sa o transpuna in preparatele sale.
A dezvoltat si latura de consiliere profesionala si personala, oferind suport atat pentru companii, restaurante, firme de catering cat si pentru evenimente private, lectii de gatit si initieri in bucataria vegetariana, vegana si raw vegana.

De curand, si-a infiintat propriul laborator de cercetare unde experimenteaza si dezvolta produse pentru companiile care isi doresc in portofoliu lor produse create dupa principii sanatose si etice.

Pasiunea pentru bucatarie este sustinuta de mai bine de 7 ani si de o practica meditativa continua, slefuita in retreaturi de meditatie, cunostere interioara si explorare a subconștientului.

Deviza lui Stefan in bucatarie este: Hrana te hraneste si manacarea te mananca!

Despre Raw Vegan Chef Gabriela Oltean

In 2011, printr-o imprejurare nefericita Gabriela a descoperit hrana vie.
Din acel moment a inceput sa-si schimbe stilul de alimentatie si de viata.
A inceput sa gateasca la inceput pentru familie si prieteni insa la indemnul acestora a inceput sa-si puna la punct un profil pe facebook denumit “DELICIOUS RAW , dulciuri bune raw de tot!”
Profilul a fost un real success inca de la primele postari si in scurt timp a fost remarcat de raw chef Ligia Pop , promotoarea stilului de alimentatie raw vegana in romania, care a invitat-o sa participe la cea mai prestigioasa expozitie de profil “RAW GENERATION EXPO” desfasurata anual la Bucuresti.
Din acel moment, Gabriela de formatie inginera, si- a dorit sa poata studia cat mai multe despre alimentatia raw vegana si a decis sa faca acest lucru peste ocean la Graff Academy din Rooswelt, Atlanta.
A absolvit cursurile si s-a intors acasa cu “un sort “ de raw chef precum si cu titlul de Initiator in Stiinta Nutritiei prin Hrana Vie;
Delicious Raw devenea din vis realitate si in toamna anului 2013 isi deschidea portile, in centrul vechi al orasului Brasov, micuta pravalie cu dulciuri, sucuri si mancare raw vegana, delicioase si pline de savoare!
In paralel, raw chef Gabriela, a inceput sa sustina ateliere de bucatarie raw in Brasov, Bucuresti, Constanta, Piatra Neamt, atat pentru nivel de incepatori cat si pentru avansati si sa-si diversifice gama de produse in cadrul pravaliei.

De la painici,” branza”, sarmalute, salata “boeuf” cu maioneza de nuci, supe crème, borsuri, pana la delicioasele torturi cu blat de migdale sau nuci , cu crème fine de caju si nuci de macadamia sau inghetate si clatite raw toate asteapta sa fie descoperite de voi impreuna cu raw chef Gabriela Oltean in cadrul atelierelor de gatit sau la pravalia Delicious Raw!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *