Bacon vegan

Reteta asta a fost o revelatie. Se face foarte usor, e delicioasa si merge foarte bine in combinatie oarecum clasica, cu piure, broccoli si salata.

Ai nevoie de:

  • 1 vanata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 1/2 lingura sos de soia
  • 1 lingura sirop de agave (sau miere)
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • 2 lingurite de fum lichid (daca nu ai, pune inca o lingurita de paprika afumata)
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1/2 pudra de usturoi
  • putina sare
  • putin piper
  1. Preincalzeste cuptorul la 100 grade C (treapta 1).
  2. Taie vanata felii, cu tot cu coaja. Daca tai felii mai subtiri, va iesi crocant, va semana mai mult cu baconul. Mie imi place si felii mai groase. Va iesi putin crocant pe exterior si moale in mijloc.
  3. Fa sosul amestecand restul ingredientelor intr-un bol.
  4. Pune feliile de vanata intr-o tava in care ai pus in prealabil hartie de copt.
  5. Folosind o pensula, unge feliile de vanat cu sos, pe ambele parti.
  6. Pune-le in cuptor pentru 20-30 minute. Daca le-ai taiat subtiri si le vrei mai crocante, e posibil sa fie nevoie sa cresti putin temperatura in ultimele 5 minute.

Gata! Pofta buna!

Le poti folosi in sandwichuri, in salate, amestecate in omleta sau, precum spuneam, cu piure si salata.

 

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *