Banana bread cu cioco

Aceasta reteta se face intr-un bol, iar prepararea dureaza 15 minute. E minunat de simpla si delicioasa!

Ai nevoie de:

  • 1 ou din seminte de in (1 lingura seminte de in macinate + 2.5 linguri apa) sau 1 ou
  • 3 banane medii (cam 425g)
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar brun
  • 3/4 cana lapte de migdale sau altfel de lapte
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 1/4 cana fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 3.5 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 1/4 cana Nutella
  1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade C si pune hartie de copt intr-o forma de chec.
  2. Prepara oul din seminte de in intr-un bol si lasa-l sa se odihneasca 2 minute.
  3. Adauga bananele si zdrobeste-le cu furculita. Vrei sa fie destul de bine pasate, insa poti lasa si cateva bucatele mai mari.
  4. Adauga in bol restul ingredientelor si amesteca bine.
  5. Pune amestecul in forma de chec tapetata cu hartie de copt, si apoi cu o lingura, toarna Nutella deasupra si amesteca putin cu lingura.
  6. Pune la copt pentru 1h, 1h si 15 minute. Cand e gata painea cu banane ar trebui sa fie ferma, si crapata si aurie deasupra.
  7. Las-o sa se odihneasca pentru 10 minute, apoi scoate din forma si las-o la racit. Las-o la racit complet inainte sa o feliezi. Cea mai buna este a doua zi!
  8. O poti pastra la temperatura camerei, acoperita, cateva zile. Daca vrei sa o pastrezi mai mult, feliaz-o si tine-o in congelator.

Gata! Enjoy! 🙂

Reteta inspirata de: Minimalist Baker

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *