Cel mai bun Apple Crisp

Asta e o reteta de duminica dimineata. E minunat de dulce si crispy si … delicioasa.

Ai nevoie de:

  • 8 mere rosii si 4 verzi, medii spre mari
  • 2/3 cana zahar brun
  • 1 1/2 lingurita scortisoara
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1/4 cana suc de mere (sau apa)

TOPPING

  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana faina integrala (sau alba)
  • 1 cana zahar brun
  • 1/2 cana nuci, taiate mare
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 cana ulei de masline (sau floarea soarelui)
  1. Incalzeste aragazul la 180 grade C.
  2. Curata merele de coaja, scoate cotoarele si taie-le fasii la lungime.
  3. Intr-un bol mare pune merele si adauga restul ingredientelor in afara de topping. Amesteca-le si pune-le intr-un vas de copt de 23/33 cm.
  4. Clateste si sterge vasul in care ai amestecat merele si adauga toate ingredientele pentru topping. Amesteca-le bine si apoi pune-le peste mere intr-un strat uniform.
  5. Da-l la copt pentru 50 min – 1 h, pana cand merele sunt moi si toppingul are o culoare auriu maronie.
  6. Lasa-l sa se odihneasca 30 minute inainte de a-l servi.

 

* Reteta adaptata dupa Minimalist Baker

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *