Paste cu sos alb, vegan

Iti plac pastele cu sos alb, insa nu vrei sa mai consumi lactate. Uite o varianta vegana, delicioasa, gata in 30 de minute!

Ai nevoie de:

  • 150 gr caju inmuiat
  • 3-4 Linguri fulgi de drojdie inactiva
  • 2-3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 Lingura amidon de porumb
  • 1-2 cani de lapte vegetal neindulcit (migdale, orez, etc.)
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 gr paste
  1. Inmoaie caju-ul in apa foarte fierbinte pentru 20 de minute, apoi scurge-l si transfera-l in blender.
  2. Adauga in blender amidonul de porumb, fulgii de drojdie inactiva, usturoiul, sarea si 1 cana de lapte.
  3. Blenduieste pana obtii un sos cremos. Gusta si mai adauga, daca e nevoie, sare, piper daca doresti, fulgi de drojdie inactiva pentru un gust mai spre branza, sau lapte daca e prea gros.
  4. Transfera sosul in tigaie si tine-l pe foc mediu, amestecand continuu, 5 minute. Mai adauga lapte daca devine prea gros.
  5. Pune-l peste pastele preferate, sau chiar in lasagna, daca doresti.

Sursa: Minimalist Baker

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *