Ricotta vegana

Varianta asta de ricotta vegana contine dulceata naturala a curmalelor, pastrand in acelasi timp gustul de nuca al migdalelor. O poti intinde direct pe paine prajita, sau folosi in prajituri.

Ingrediente

  • 2/3 cana caju crud
  • 1/2 cana migdale crude
  • 5 curmale
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  1. Inmoaie migdalele, caju si curmalele in 1 cana de apa calda, pentru 30 de minute.
  2. Pune ingredientele, inclusiv apa, in blender. Adauga sucul de lamaie si extractul de vanilie.
  3. Cand consistenta devine cremoasa si s-a intarit, opreste blenderul. Compozitia nu trebuie sa fie complet cremoasa, putina textura e ok pentru a imita ricotta clasica.
  4. Las-o putin in frigider, la racit, inainte de a o servi.

 

 

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *